Våra djur

Våra djur

Hästarna & hundarna

Lämna gärna en kommentar eller två när du ändå hittat hit :)
www.teamekstrom.se

finns fler bilder på djuren.

www.youtube.com/dustratracing

finns även några filmsnuttar. Klicka på "videoklipp"

3 år

OzzyPosted by marie ekström Mon, January 18, 2016 17:17:28
Ja ett år sen jag gjorde ett inlägg här nu så.. ja jag skäms inte hahaha...finns på facebook om ni vill se mer. Gör en vän förfrågan bara :)

Men är kommer en bild på lillkillen som växer o frodas. Grattis Ozzy o Kaz som fyllde år igår.

 • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post113

Jag skäms nästan...

OzzyPosted by marie ekström Sat, January 17, 2015 19:07:37
Men jag har ju skaffat facebook som alla andra i världen så det är därför jag inte uppdaterar här :(

Men jag kan ju iaf skriva lite...
Jag "jobbar" på cafeterian uppe på Ridklubben här i Mark. 3 kvällar i veckan o detär ganska skoj faktiskt. :D Rider en del har jag ju åxå gjort o Ozzy, ja han är som han är :D
Har startat Sigge på clear round hoppning 3 gånger 2ggr, 70 cm o en 80. en felfri 70 o en felfri 80 :D Han har äntligen lärt sig hur man gör när man hoppar o han verkar tycka det är skoj!

Idag fyller mitt lilla hjärtegull Ozzy 2 år!! Hipp hipp hurra för mitt lilla gosedjur <3
Brorsan Kax fyller ju åxå, men han har jag sålt till exet... :(

SÅ nog om detta. vill ni se mer lägg till mig på FB https://www.facebook.com/marie.ekstrom.121

Och nu lite foton.
Ha det gott alla.
kram


 • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post112

OJ...

OzzyPosted by marie ekström Thu, June 12, 2014 00:04:09
NU var det en evighet sen jag la in ngt här. Det har ju varit lite mkt med flytt och massa skit runt om mig ett tag. Men om ni är intresserade så finns jag på fb nu faktiskt *S* Leta reda på mig där o gör en vänförfrågan bara så finns det massor av det som varit sista tiden. :)

Men jag kan dra kort iaf.
Flyttade ju den 15e april hit och direkt började jag slyngelkursen med Ozzy. Gick sådär i början , men i måndags på sista gången skötte han sig exemplariskt!! Skitroligt rent ut sagt! Vi har även varit på en blandisutställning o det gick bra tycker jag :) , fick ett HP o mkt bra bedömning, men gick inte vidare sen i gruppfinalen.

VI har nog hunnit promenera 20 mil under tiden vi bott här och utforskat hela marks kommun på deras vackra ställen så som motionsspår, sevärdheter, gamla fornminnen osv osv...badat en hel del har vi åxå gjort o Ozzy har lärt sig simma! :D

Vad har vi gjort mer. jo jag fick ju ta hem Sigge pga klantarslen til verterinärer. Så nu finns han här i ett stall 1km eller 2 härifrån. Nära o bra o med ridbana. :D
Han fick åka lastbil hem från Lena i Björklinge.

Sen var vi nu i helgen uppe och hämtade hem resten av mina saker och fick pussa lite på min lilla Kax o pulis. Fast jag har gjort rätt som tog Ozzy ingen tvekan. Han mår bra där med farsan baloo o husse. Även om han nu inte får göra en massa så springer han lös där hemma på gården o har skoj. Vi sov i bussen över natten, tyckte han var sådär roligt...hahaha..stackarn. mkt för honom nu, bra det.

Lite foton då på allt----ta en kik o skriv gärna en rad om du ändå orkat läsa såhär långt :)

Det blir större format om du klickar på dom o kollar längst ner....

 • Comments(3)//horses.teamekstrom.se/#post111

SÅ tråkigt

BlandatPosted by marie ekström Sun, February 23, 2014 16:47:13
Då har jag bestämt mig. Jag kommer flytta härifrån. Har funderat länge men har tagit tag i det först nu.
Jag har sålt Evita och Nilla till sthlm. Kör ner dom i veckan. Sigge får åka till Lena i Björklinge o vara där ett tag så får jag se om han får följa med eller om vi säljer honom.
Det jag mest sörjer över är faktiskt att behöva göra mig av med en av småkillarna!! Min första tanke var att placera om Kax. Men när han var borta ett par dar för att se om det fungerade i ett annat hem så kände jag att nä...han kan jag inte placera om. Mitt älskade hjärta!! Utan jag hoppas att Ozzy hittar ett hem där han trivs! Och dom med honom...looove that dog too, men vad gör man?
Min dröm hade ju varit att båda följt med mig, men lägenhet o 2 som slåss. Fungerar såklart inte!!
Ozzy är en såååå underbart mysig och go hund!! lyhörd kelsjuk, ligger just nu o sover på min fot....Medans kax är en liten egensinnig kille. Men underbar på sitt sätt!! Hade ju hoppats på att ngn skulle kunna hjälpt mig att å pojkarna att bli vänner, men jag vet ingen som kan tänkas kunna göra detta!! Kax rent ut sagt hatar Ozzy! Vet inte själv hur man kan lösa det , eller om det går.....?

Så...snart går flyttlasset mot Boråshållet. Samma hus i Kinnahult som jag flyttade från för 13 år sen kommer jag (troligen) flytta in i. Cirkeln är sluten kan man säga sen då! Fast utan hästar med mig hem....just då.

Pulis får stanna kvar här....om ni undrade. klicka på bilderna så kommer dom i ngt större format längst ner.


 • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post110

Grattis pojkar

OzzyPosted by marie ekström Fri, January 17, 2014 10:54:20
Idag blir mina två små pojkar 1 år! Jäklar vad tiden går! Det får bli ngt gott åt dom ikväll och jag ska nog åka och köpa några nya leksaker till dom!

Tyvärr är dom fortfarande inte vänner, men ignorerar just det problemet för tillfället. Låter dom vara och tiden får utvisa det....fungerar det så småningom så är det ju underbart. Tills dess så får grinden mellan kök och hall vara kvar. Pulis fungerar ju med båda, så ingen behöver alltid vara ensam. Och jag är ju hemma mkt av tiden, och är jag på arbetsträning är det ju bara några timmar och ngn av dom får följa med mig.

Gjorde ett litet foto här på dom små liven :

Grattis igen mina små älsklingar :) <3<3


 • Comments(4)//horses.teamekstrom.se/#post109

Ozzy

OzzyPosted by marie ekström Mon, January 13, 2014 21:41:07
Nu var det längesen jag uppdaterade här, igen. Det har varit lite mycket med hundarna så jag har faktiskt inte haft tid. Har twittrat en del istället.

Jag kemkastrerade båda hundarna i hopp om att det skulle lugna ner sig mellan killarna. Pulis fungerar med båda o det är ju skönt. Men Kax han är som en jävla hök på Ozzy! Så det går inte att ha dom ihop. Dom har rykt ihop ett par gånger nu så nu får dom absolut inte leka mer. Får se hur det går framöver. Vi får fundera om det inte fungerar. Tråkigt för en goare hund får man leta efter lille Ozzy. Eller liten förresten. Han väger 37.5kg o Kax 35. Ozzy är 70 hög, Kax ngt lägre!

Så, jag har varit ute på långsvängar med var o en för sig istället. Han har hur mkt spring i benen som helst Ozzy. Det verkar aldrig ta slut. Han har däremot en förmåga att bli manisk på vissa saker som pinnar, stenar...så det får man bryta i tidigt skede. Men han lyssnar bra på det. :) Men lite lydnadsträning skulle sitta fint med honom.

Har tagit en hel del foton som kommer här nu, bildbombning ni vet :D
Klicka på dom så kommer dom i större format längst ner.


 • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post108

En familjemedlem till o Grattis!

KaxPosted by marie ekström Tue, December 17, 2013 10:35:32
Satt i lördags och kikade lite på blocket och såg en annons på en vit schäfer slående lik Kax. Så jag var tvingen att maila o fråga om det var en kullbror. Och jodå, jag fick svar på morgonen efter att det var det. Kul! så som jag letat efter syskonen till honom, men inte hittat!! Vi snackade lite löst här hemma om man skulle åka ner och kika på honom, för det borde vara den vi hade att välja på när vi tittade på dom...en till vovve kanske?? Hahahah....nääää joooo...eller...?
Sagt o gjort. vi tog Kax med oss o åkte till Gävle där dom bodde. Och ju mer vi pratade,..va fan en hund mer eller mindre? :-D Vi får se hur det fungerar mellan dom där två. Pulis det ger väl sig med honom.
Kom ner o vid dörren skällde kax...inte men brorsan till honom. Så jäkla konstigt det kändes. *s* Men oj så olika samtidigt! Ozzy, som han heter, var betydligt större. Vitare helt annan päls, men ändå långhårig, och Genomsnäll. Ngt mer energi i honom kanske. Överenergi just då, då matte o husse var dåliga o hade ingen chans att gå ut med honom som han kanske behöver.smiley

Vi bestämde att vi går en sväng med dom o ser hur det går. Som vanligt är ju Kax, kax...kaxig så det förslår. Hanvisade sin ästa sida inte, men efter en stund struntade han i Ozzy. Vi gick bort till en rasthage o släppte dom. Det blev jaga mest o Kax efter. Men han gjorde inte särskilt mkt mer o Ozzy sa inte ifrån heller. Mest svansen mellan benen o tyckte kax va läskig.
Vi skulle åka o handla lite så då pratade vi lite mer. Vi bestämde att vi tar honom med oss. Det fungerade ju hyfsat iaf. Trodde vi ja. Kax fick iaf inte åka bak med Ozzy, det ville jag inte riskera! Det kunde ju gå bra eller inte...
Väl hemkomna med alla mat o hans saker så tog vi ut Pulis på en promenade med småkillarna. och det var ju livat. Men det var mellan småkillarna!! Pulis han skötte sig exemplariskt!! Han är ju helt otrolig när det väl gäller med andra hundar! Som en farsa o ställer saker tillrätta o talar om för glinen hur man gör eller inte!!
Tiden hos Bengt har verkligen gjort susen!!
Han gör lekinviter med dom och ibland är det tillsägning när dom gör fel!

Men...på kvällen tog vi med Kax o Ozzy till stallet dom var lösa o lekte o sprang runt o Kax jagade stackars Ozzy bra länge o han hade sin svans mellan benen och såg mest förskräckt ut. Sen hände ngt, det blev ombytta roller! Ozzy ledsnade väl ur eller ngt och gav igen. Jagade Kax men när han stannade upp så rök dom ihop rejält, snabb som man var delade vi på dom lugnade dom en stund o sen släppte dom igen med övervakning. Gnabb gnabb...vi struntade i det och gick in. Höll dom delade en stund sen rök dom ihop igen. Då bestämde vi att dom får vara delade ett tag. Sen har vi haft det såhär. TIlls idag. Jag slängde ut Pulis i köket tog med mig en kamptrasa ut i hallen med Kax o Ozzy. Hade full övervakning på dom, sa till på skarpen när dom ens lyfter huvudet eller gjorde något dominansbeteende huvudet på den andres rygg eller försöka rida...
Tillslut tog dom kamptrasa o lekte....o lekte o lekte!!! YEEEEY!!! Äntligen. Men tänker inte lämna dom på det viset än. Fortfarande delat på dom, Dels för att Ozzy inte vet hur man tränar passivitet. Det ska gå runt runt o som en svans efter mig bara jag rör mig. Men att lägga sig nu, Det klarar han galant. La sig precis ner o drog en djup suck, skönt! Han kan slappna av!! Inget bitande i händerna inget försöka rida inte hoppande....bara cool, lillkillen!

Så...nu har vi 2 födelsedagsbarn att fira idag. 11 månader blir dom Jösses vad tiden går!!
Grattis säger vi iaf och pussar på er sötkorvar!! Här kommer lite foton, inte dom bästa då dom är stilla 1 sekund! Ni får väl se om ni ser skillnad på dom. Den minste är iaf Kax :) KLicka på dom o dom kommer upp i större längst ner....
Söta va??

Det är Kax längst upp till vänster....Det är Ozzy till höger sen, Blocket annonsen. Och sen kom dom i en jäkla oordning!!!

 • Comments(3)//horses.teamekstrom.se/#post107

Till Salu

SiggePosted by marie ekström Mon, December 09, 2013 23:41:35
Ser om det finns något intresse för Sigge. Jag känner att jag inte orkar med en unghäst just nu så... Maila om intresse finns och vad du kan erbjuda honom. Endast gott hästvant hem med hästkompis och länga dagar i hagen! lösdrift eller stall utan betydelse. Han är van vid både och.

Annonsen hittar du på http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=777005

Har ingen brådska att sälja honom....


mail: marieandersson2(at)msn.com

 • Comments(1)//horses.teamekstrom.se/#post106

Bildbombning

KaxPosted by marie ekström Mon, December 02, 2013 19:56:35
Idag var vi ute jag Kax o Lup på en rejäl skogspromenad! Fint väder heeeelt vindstilla och en plusgrad eller 2. Här kommer lite bilder från den och antagligen ramlar lite andra foton in samtidigt :)
Fler foton finns på foton.teamekstrom.se • Comments(1)//horses.teamekstrom.se/#post105

Till ngt HELT annat!

BlandatPosted by marie ekström Tue, November 19, 2013 10:01:02
Hur du vet att du är ett pucko?

1. Du blev påkörd av en parkerad bil.

2. Du tror att det iskuberna som håller frysen kall.

3. Det tar dej 2 timmar att kolla på en 60 minuters film.

4. När du gick på discot där man skulle vara över 18 tog du me 17 av dina kompisar.

5. Du ville ha en ny munk eftersom d var hål i den förra.

6. Du ringer nummer-upplysningen för att få numret till 112.

7. Du ställer dej på en stol för att höja ditt IQ.

8. Du snubblar över en sladdlös telefon.

9. Du säljer bilen för att få pengar till bensin.

10. Du kastar en sten mot marken o missar.

11. Du försöker dränka en fisk.

12. Du köper en sol-driven ficklampa.

13. Du blev inlåst i en livsmedelsäffär, o svalt ihjäl.

14. Du går baklänges i motvind för att få känslan av att gå i medvind.

15. Du har Mr Bean som största idol, eftersom han har så smarta idéer.

16. Du hoppar bungyjump utan lina eftersom du inte litar på gummiband.

17. Du sparar alla kärnor från frukter du äter och tror att du har världens största kärnvapensamling.

18. Du tror att om storkarna utrotas dör oxå människosläktet ut.

19. Du skolkar på håltimmarna.

20. Du tror att marsvin är ett utomjordiskt vin.

21. Du låser dörren och slänger nyckeln genom brevinkastet för att inte tappa den.

22. Du blinkar så sällan som möjligt för att spara på ögonlocksmusklerna.

23. Du ramlar nerför trappor eftersom det går fortare än att gå...

24. Du häller tvättmedel över tv:n när de visar dokumentärer för du tror du ska få se en dokusåpa.

25. Du bär alltid flytväst när du surfar på internet.

26. Du säger till världens biffigaste dörrvakt att han borde dra ner på steroiderna.

27. Du glömmer bort att andas.

28. Du spelar piano med en gurka i fickan och tror att du spelar squash.

29. Du övar på att nicka med ett bowlingklot.

30. Du räcker upp långfingret istället för tummen när du ska önska folk lycka till.

Visst är livet trevligt.

 • Comments(1)//horses.teamekstrom.se/#post104

Kax 10 månader o 1 dag

KaxPosted by marie ekström Mon, November 18, 2013 20:17:39
Nu ska det bli en liten uppdatering om vad som händer här. Det händer väl egentligen inte SÅ mkt med Kax har blivit en helt ny hund efter att hans mage har börjat fungera! Det är såååå kul att se honom pigg o gla o han har även blivit mer tillgiven, Du förstår va jobbigt att haft ont i lilla magen i hela sitt korta liv! Inte konstigt han varit lite besvärlig! Och varit som en liten motvallskärring :) stackars liten.

Men allt är inte bara guld o gröna skogar här...Dom åkte på en massa klåda och dom fick sår i öronen. Jag tänkte först med Pulis´sår i öronen att Kax hängt i dom en del. dom är ju stora och bra att ta tag i! Men så började båda klia lite överallt, armbågar ljumskarna o svansroten. Misstänkte ngn sorts skabb o mina tankar och funderingar om detta fick jag bekräftat av veterinären häromdan, Rävskabb. Men det går väl över av behandlingarna dom ska ha. 3 ggr var14e dag. Kax är redan mkt bättre o han har även slutat slicka snoppen lika mkt, förhudskatarr som spökat lite. Kan undra om behandlingen påverkade det åxå?

Han växer åxå lillkillen :) han väger 35 kg nu, höjden vet jag inte riktigt...

Nu kommer här lite foton som jag har tagit efter hand. Många bilder blev det :)
Kommentera gärna om du ändå är här

Klicka på dom så kommer dom i ngt större format längst ner.

For my english followers, please use google translate :) • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post103

Sorgligt besked

BlandatPosted by marie ekström Mon, November 18, 2013 10:07:40
Satt igår kväll o försöte göra ett inlägg här, då jag inte gjort det på länge, och för att uppdatera läget här....det gick sådär, hela surfplattan hängde sig!


Innan jag uppdaterar, vill jag bara ägna mina tankar till vår bloggsyster Anki som tyvärr förlorade kampen mot cancern igår kväll! Jag kände inte henne, men följde hennes blogg blandat med skratt och tårar. Hon blev bara 54år och det är alldeles för ungt för att lämna jordelivet! Min tankar går till hennes familj o de som lärde känna henne.
Sov gott fina Anki, du slipper i alla fall att ha ont längre! <3
Kram till er alla!

Fuck Cancer!! Denna HEMSKA sjukdom!

********************************************************************************************************


 • Comments(3)//horses.teamekstrom.se/#post102

Hos veterinären

KaxPosted by marie ekström Fri, October 04, 2013 18:25:18
Idag var vi i Gävle veterinärklinik jag o Kax. Han har ju haft litet trubbel med magen till och från, utan att jag har kunna komma på vad det varit. Men har har pipit och grinat efter maten, så jag har gett han små små portioner istället av maten, ändå grinade han en timme häromkvällen, stackarn! Då ringde jag Gävle o beställde tid för att se va det kan vara. Jag relaterade ju det till fodret, så han har fått käka ris kokt torsk och rå köttfärs ett par dagar nu.
Veterinären hittade inget konstigt med honom alls, så vi bestämde att jag ska testa ett lättsmält foder i 4 veckor o sen se. Blir det bättre ja då är det bara att hitta ett foder som fungerar, omman inte fortsätter med det jag fick Hill’s Prescription Diet Canine – i/d, kostar ju en del, men de tär ju spannmål i det och är han känslig mot det så väljer jag ett annat. Men vi som sagt får se....
32,5kg vägde han så han har inte gått upp ngt på sista tiden...hmm..
Så nu har vi iaf testat lunch och 2 dl mat, o inget grinande. skönt! Ska ge han 4 ggr om dan nu ett tag o sen öka på lite försiktigt...

Lite foton blandat godis kommer här åxå när jag ändå är igång.
Eller det blev allihop haha... jaja håll tillgodo. :) Klicka på dom så visas dom i större format längst ner...

 • Comments(11)//horses.teamekstrom.se/#post101

MUSH

KaxPosted by marie ekström Tue, October 01, 2013 20:57:36
Jag har länge funderat på det här med färskfoder, iaf till Kax. Han är lite klurig i magen nämligen. Så tankarna har gått fram o tillbaka på vad man ska ha för foder, hur svårt är det att ge hunden det, pris och allt annat runt om. Får dom i sig ordentligt med proteiner och så. Ska man köpa ett helfoder, eller hur går man tillväga?
Idag på fredrik steens blogg fick jag ett tips om en gratis måltid av MUSH. Och då tänkte jag genast att, ja va fasen, vi testar och ser vad den lille tycker om det. Så nu ligger det en kupong i min inbox som bara väntar på att bli utskriven, sen drar jag till Draghundcenter och hämtar en måltid :)


http://www.mushbarf.com/sv • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post100

Sigge hemma igen

SiggePosted by marie ekström Fri, September 20, 2013 21:10:04
För drygt en månad sen så körde jag ner Sigge till Lena i Björklinge. Hon som har Sigges pappa. Eftersomjag haft problem med foten en längre tid, kände jag att vi kom längre o längre efter i hans utbildning så jag pratade med Lena o bestämde att han får åka ner. 3 veckor var sagt, men det blev 4.5v. Vi red en sväng ihop i skogen, för att känna skillnaden, och jäklar va han har växt på sig! Både i skallen och i kroppen. Kanonfin känns han och är hur fin som helst!!

Nu har jag bestämt att nu blir det träning träning!!! Vi SKA komma igång!!! Fan kan ingen sparka mig i häcken så jag orkar med det här!!! Allt är och har varit såååå jävla tråkigt här ett bra tag nu så! Vill ju behålla hästarna och inte sälja av dom! • Comments(4)//horses.teamekstrom.se/#post99

Sista gången för i år, vi kunde ju inte vara sämre!

KaxPosted by marie ekström Fri, September 20, 2013 20:26:27
Efter att ha läst Cicci Och Bentos Blogg (http://bentoleonberger.wordpress.com/) idag så blev jag sådär, ja varför inte. Soligt o fint 16 grader varmt o helt vindstilla.
Efter att ha lämnat av Pulis hos husse i stan på hans jobb o den nybesiktade gamla racebussen, så åkte vi hem och packade ihop lite handdukar o grejer. Sen letade vi rätt på den här Bocksjön som det ska vara så fint vid. Och att det var!! Eftermiddagssolen stod högt över stranden, och det såg riktigt inbjudande ut för ett dopp....för en hund. :) Jag kände på vattnet o...det var för kallt för min smak iaf!!
Kax han såg lite fundersam ut, men så hittade vi en rolig pinne o sen var det full fart! Det här var ju HUUUR kul som helst såg det ut som han tänkte!! Härligt!

Här är lite foton från dagen. Vi passade även på att ta en liten tur runt om i skogen där för att torka upp lite. Orkade inte redigera så jag kastade upp dom jag tog :)
Blev säkert dubbelt åxå av ngn ....och som vanligt, klicka på dom så kommer dom större längst ner :) • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post98

Ja må han leva

KaxPosted by marie ekström Tue, September 17, 2013 20:03:55
Idag blir Kax 8 månader! Jäklar vad tiden går här. Jag hinner knappt med här. Från att vara en liten söt oskyldig valp på 8 kg eller vad det var...till en buse på 32 kg!
Sötkorven! Vi säger Grattis till Kax! En extra godisbit har det blivit idag :)

Ska även berätta att fortsättningskursen är slut nu med. 6 gånger var det vi gick och jag vet inte om vi lärde oss något mer än från valpkursen. Han hade iaf stängt av öronen och gjorde sitt egna race *S* Jag får skylla på åldern på honom, med hormoner o annat som rör sig i kroppen.
Sista gången var iaf en liten tävling igen, precis som valpkursens avslut.
*Vi började med ett hopp över hinder. Vilket Kax aldrig gjort på det viset. han har hoppat över en pinne som ligger i diket här som han springer fram o tillbaka i och hoppar, o jag har hojtat Hopp varenda gång. Vi gick iaf full pott på det, då han hoppade med en gång :) Skoj. Dom andra hade lite mer problem med sina. Och då är Kax yngst....
*Nästa grej var att krypa i en tunnel. Inga problem här heller. Sprang igenom direkt.
*70m sprint efter matte var nästa. Hade jag tänkt till o INTE stått precis vid mål hade han haft snabbast tid, men han bromsade in när han närmade mig, synd.
*Sitt/ligg på 1minut. Ja det är ju inget vi är bäst på, vet inte, men han har jäkligt svårt att lära sig att ligga ner snabbt! 15 stycken blev det iaf,. Resten av gänget hittade på sitt slutresultat, eftersom dom tappade bort sig! Så vi vann inte här....
Sen var det dags för agilitybanan :) Det gick sådär bra första gången....

Släppte Kax o vi hoppade första hindret utan problem, krypa genom tunneln inga problem, 2 hinder, första fuskade han o sprang förbi, men sen hoppade han...:) Duktig kille. Slalomen, klarade han åxå, det gick inte snabbt, men det gick utan fel. två sista hindren UTAN problem Och i mååååål :D DUKTIG kille. Vi har nog hittat hans grej :D Tror vi hade snabbaste tiden runt här!
sista grej var våra tricks vi lärt dom. Jag har bara lärt honom att ställa sig mellan benen på mig o följ mig framåt några steg och sen backa i samma läge...Det fixade han det åxå :)
Vi testade lite andra hinder där på bana och han är rolig. Han tvekar inte ens....Vippbrädan gick han på o det gick bra trots det slog ner när han var över. Han hoppade däckshinderna utan problem. Han gick över den här bron dom har, vet inte vad den kallas. Balanshinder av ngt slag är det iaf.
Innan vi avslutade kursen hade vi lite inkallning, och gömma sig i skogen, lite svårare för vissa, men Kax är van att använda nosen o han hittade mig ganska snabbt.
Nu lite bilder på lillkillen.Några foton från kursen blev det inte denna gången tyvärr.

Klicka på dom så kommer dom ngt större längst ner....


 • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post97

Framgångar

LupPosted by marie ekström Thu, September 12, 2013 22:50:11
Idag var jag uppe på klubben med Pulis, då det är friträning igen efter sommaruppehållet.

Vi var tidiga så jag gick ett varv på elljusspåren som ligger brevid klubbhuset. Han kände igen sig och var mest ivrig på att komma ur bilen, det hördes på skallet när vi kom upp på parkeringen.
När vi kom tillbaka började det komma lite folk och hundar. Instruktören som var där för dagen undrade om jag behövde hjälp med ngt särskilt, men jag förklarade läget för henne.

Vi gick ute på plan och jag försökte få igång han lite istället för att han skulle glo på dom andra som kom.... jag måste säga att killen har mognat. Jag fick t.o.m ögonkontakt när jag krävde det. Och han gick fint i kopplet, fot och backa. Bra kontakt, för att vara han! Vi gick runt lite mer bland hundarna, och han gjorde ngt litet moffande bara, o då vände jag bara honom, gick några steg och krävde min uppmärksamhet. Typ sitt eller backa om inte ögonkontakten kom. Vet inte om det här är rätt metod, men han var cool hela stunden där, mot vad han varit! vi stod t.o.m bara knappt metern från några hundar som stod o väntade på att testa lite rallylydnad. Och han brydde sig inte nå. Han hade till o med tid att börja försöka klättra på mig som om han tyckte att nu är det tråkigt. Gör ngt matte! Ut på plan igen o tog lite fotgående med helomvändningar. Och trot eller ej, han hängde med bra!!
Så Matte är stolt över sin kille som verkat mogna ordentligt. Tilläggas ska att han brydde sig inte om en endaste människa där heller! Underbart, duktig kille!


smiley

 • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post96

Dags för Mätning

KaxPosted by marie ekström Fri, September 06, 2013 19:00:28
Idag har jag mätt och vägt lillkillen här.
Han väger 31.3kg
Är 77cm runt bröstkorgen smiley
Och han är ca 62cm hög
Och nu är han 7 månader och 3 veckor gammal.

 • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post95

Bildbombning igen

KaxPosted by marie ekström Thu, September 05, 2013 22:34:23
Lite blandade foton från skogspromenader nyborstad Pulis o annat smått o gott.....Vi hittade en grusgrop mitt ute i skogen ikväll, o det tyckte Kax va skoj smiley
Klicka på småfotona så blir dom större längst ner.... :)


 • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post94

Guilty or not guilty?

KaxPosted by marie ekström Thu, September 05, 2013 22:11:04
Kom hem förra onsdagen från "jobbet" efter 2.5 timme. Så här fint var det i köket då, ja hallen var full med jord och andra rötter från ngn stackars blomma som fått sätta livet till för Kax som hade tråkigt under den stunden....
+ att bokstaven B tydligen smakade väldigt gott! Musen hade fått sig en törn den åxå, men den kunde jag rädda livet på iaf!! Lampskärmen som ligger där på soffan var åxå helt trasig!!

Frågade lille Kax vad han hade gjort....och han såg ut sån här då. Vad tror ni?
Han eller var det Pulis som gjort det?? För mig är det solklart iaf.....
"Groda" vad du ställer till det!! Pussgurkan!

 • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post93

Till salu

NillaPosted by marie ekström Wed, September 04, 2013 22:15:20
Nilla kommer att bli till salu då det inte fungerar här hemma i hagen och i lösdriften med dom andra 2. Hon är en liten pärla som är körd o lite riden. Inte rädd för ngt. Men eftersom hon har sommareksem som måste skötas och hade för 2 år sen fång, säljes hon till bra pris till rätt person.
Hon är född 2003 och är 83cm hög. Haft 2 föl och visad med 39p. Men ska ej användas i avel pga svår förlossning sista gången. Det var efter det hon fick eksem...
Utrustning så som travsele, sulky, loksele, fin komplett bröstsele finns att köpa till.
Pris diskuteras på plats.

Läs mer på hemsidan
Www.teamekstrom.se - Nilla

Kontakta mig via mail först.
Marieandersson2(at)msn.com

 • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post92

Foton från utställningen

KaxPosted by marie ekström Sun, September 01, 2013 22:44:04
Nu har mailen blivit full med foton från utställningen i Salem. Tack snälla Linda för detta!!

Håll tillgodo o ja han står ju inte särskilt snyggt, o jag ser ju inte riktigt klok ut heller. hahahah..sorry alla utställningsexperter för detta...men vi tar det inte så allvarligt ;)

Lägger det första som jag tycker är så fint på honom, dessa ögon, jag smälter!
 • Comments(5)//horses.teamekstrom.se/#post91

Utställning nr 2

KaxPosted by marie ekström Wed, August 28, 2013 16:34:38
Jag sitter och väntar på lite foton från Linda i Orsa som var med på utställningen med sin fina Rizzla...Därför har jag inte bloggat om helgen. Men jag fick ett mess att dom dröjer några dagar då hon är bortrest. Så då tänkte jag att jag skriver väl ett par rader om lördagens utställning i Salem söder om Sthlm. :)
Alltså. Det var blandrasutställning i Salem och jag hade anmält Kax dit mest för att det är jäkligt nyttigt för honom att komma ut o se lite annat här. Vi åkte neråt redan på fredagen, för jag hade bokat ett rum på Slagsta hotell o värdshus. Vi kom väl ner lagom till köerna så vi var framme vid halv 4 eller ngt. Mkt trevligt litet hotell, och en lagom "rastkulle" precis utanför.
Vi packade in oss tog en snabbkiss på kullen och sen åt jag lite mat på hotellet. Efter det gick vi en längre sväng ner till Slagsta Marina o tittade på lite båtar och stranden som låg strax före. men det stod hundar förbjudet så vi gick bara vidare.

Det blev iaf en längre kvällstur på 1.5 timme :) o Kax började bli lite trött märkte jag.
Vi gick tillbaka till hotellet tog oss en Cider i baren och sen nattkiss o sen kudden!

Lördagen då. Skulle börja med valpar o några andra klasser efter 12 så vi stressade inte dit. Men var ändå där redan strax efter 10! Vilken miss märkte vi sen! 6 timmar senare kom vi in i ringen. Fast först var vi med på hundrejset. 60m hundrace. 6.84 sek. sprang Kax på, inte det snabbaste, men han är ju inte så gammal än så....och varmt var det.

Nåja. 4 valpar var det bara i vår klass. Otur för oss att dom andra 3 var sååå himla fina! Och verkligen kan visa upp sig, medan Kax tycker det där är sååååå himlaaaaa tråååååkigt!!!
Vi var först in i ringen. Och direkt säger domaren. Vilken fin liten kille, får jag ta honom med mig hem? Och sen tyckte hon han var stor för 7 månader.... :D
Hon kände o klämde lite på han o han var väl inte så överförtjust över det. Trött o lite smågrinig liten kille det där ibland.*S* Men det gick bra det åxå. Sen sprang vi o han sprang så fint så, o tittade på mig när jag krävde det.
Sen skulle han stå o visa sig för domaren...vi har ju inte tränat det ngt vidare här hemma, så det var en chansning jag gjorde. (fungerar hemma brukar inte fungera ändå borta...)
Jag satt på ett knä brevid honom och verkligen kämpade för att han skulle stå fint. fick lyfta o lyfta upp med vänsterhanden flera gånger för det var ju sååå tråkigt....Men Jag fick honom att stå...
Men hemkokt lever det var grejen märkte jag :) Han stod o stod o sträckte på sig för att få godiset...Duktig kille. Sen vet inte jag om det är rätt grej att göra men jag tyckte det, iaf nu när han är så ung!
Ja vi gick ett lila band o diplom med oss ut, och välkomna in igen sen. :)
När dom anda 3 var visade så skulle vi in igen jahaaa tänkte jag nu blir vi 4a då. för dom andra tyckte jag var så fina o duktiga. Men ack vad jag bedrog mig. 4an o 3an blev uttagna...sen fick jag och en tjej från Kålmorden springa o springa för att domaren inte hade bestämt sig för vem av oss som skulle vinna...
Kax kom 2a och fina Bella vann!! Helt rättvist (eller inte *S*) Jo hon är fin och hon är visad massor av gånger tror jag! Men jag är kanon nöjd med en 2a plats!! En påse med leksaker o godis samt en fin rosett fick vi med oss hem!!
Lång dag o sen var det 30 mil hem Vi var hemma kl 21! Trötta men glada jag o Kax :)

Här är rosetterna, diplomet och utlåtandet av Kax:
(och Marinan o Kax på rummet och 2 trötta vovvar på kvällen sen)

Det står:
Mkt fin valp, ståtliga öron, Fina tänder, Fina ögon, Fina fram- och baklinjer, Domaren lyrisk. fin färg och päls.
VÄLVISAD. smiley
Och dom 4a F:en levde han upp bra till.
Frimodighet, Friskhet, Följsamhet och Form.


******************************************************************

Foton från utställningen kommer som sagt sen.... Om vi nu fastnade på några. :)
Lämna gärna en rad här åxå när du ändå hittat hit :)

 • Comments(4)//horses.teamekstrom.se/#post90

Imorgon...

KaxPosted by marie ekström Sun, August 25, 2013 21:29:23
...kanske jag orkar skriva om hur det gick i helgen....Ni får allt lugna ner er o ha tålamod!! ;)

Men skriv en rad sålänge. Det är alltid skoj smiley
En liten bild o ledtråd kan ni få... :D


 • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post89

En liten jämförelse

KaxPosted by marie ekström Thu, August 22, 2013 17:24:22
Lägger upp några då o nu foton på Kax Och Pulis åxå.smiley • Comments(0)//horses.teamekstrom.se/#post88

Längesen nu, igen

KaxPosted by marie ekström Thu, August 22, 2013 16:59:46
I helgen får ni hålla tummarna. Jag o Kax ska göra en grej hahaha..tänker inte säga ngt. Jag lovar återkomma på söndag eller ngt om vad det var och hur det gick ;) Kan ge en ledtråd...vi gjorde samma sak i våras *S* ;) Fast denna gången ska vi åka ända till ElStockholmo :D

Vi har iaf börjat en ny kurs, lydnad fortsättningskurs. Och behövs ju verkligen, för grabben har fått knäck i öronen. Eller så är det jag som inte orkat göra ngt under sommaren. Luften gick liksom ur mig när valpkursen var slut. Och det har bara gått bakåt. Kan erkänna det!
Vi har bara varit ute o gått o inte ställt några som helst krav på honom. Ja inte jaga fåglar då, o det gör han inte så mkt längre. Igår gick vi en jättepromenad! Närmare 9km blev den. Hittade en stig i skogen som vi följde o följde...blev lite längre än jag tänkt, men han sköter sig o vi hade fika med oss :) Mysigt i skogen bara jag o Kax.

Vad mer har hänt. Han växer och frodas. Har inte i dagsläget vägt honom, men han ökar o växer det syns.

Lite blandade bilder får ni här iaf :)
Klicka på dom som kommer dom i större format längst ner....

Lite info om bilderna:
Kax tror han är en katt. Hittade honom sittandes i fönstret en kväll när husse var ute med Pulis!
Och i trappan, hade han på ngt vänster tagit sig över grinden och gått upp. Men det var jäkligt läbbigt att ta sig ner igen!! :)
 • Comments(3)//horses.teamekstrom.se/#post87

Kollage

KaxPosted by marie ekström Wed, August 07, 2013 00:16:02
Jag satt och gjorde ett litet kollage på Kax från när han kom och tills idag. :)
Lillkillen är inte så liten längre. Från 7 kg till 30 kg. Den 17e augusti blir han 7 månader.


 • Comments(6)//horses.teamekstrom.se/#post86

Lite mer bilder

KaxPosted by marie ekström Mon, August 05, 2013 23:00:33
Lägger in lite bilder här igen. Det var ju ett tag sen nu som jag la upp ngt här. Har liksom inte haft så mkt att skriva om. Det enda är väl att det börjar en fortsättningskurs snart på klubben som jag anmält mig o Kax på. Bra det för det har inte gått särskilt mycket framåt med honom sen valpkursen slutade. Det var som att luften gick ur mig, och har inte haft lust med ngt.

Kax är nu 60cm hög och väger 30kg :) Snart blir han 7 månader. Hur stora är/var era "schäfrar"? • Comments(2)//horses.teamekstrom.se/#post85

Hemma igen efter 7 dagar

KaxPosted by marie ekström Wed, July 24, 2013 10:07:16
Jag och Kax bestämde oss för att dra iväg på lite semester bara han och jag. Tisdagen den 16e Juli alltså.
Eftersom jag haft ont i foten här sen jag fick frakturen har jag klättrat på väggarna, så då tyckte jag att komma bort lite blir nog skönt :) (det är ju automat på bilen så :))

Jag satt o kikade efter boende för att åka till Tjörn från Söderhamn i ett svep orkar varken jag eller Kax. Filipstad var ungefär mittemellan. En 4bädd stuga på en camping hyrde jag 450 spänn bara var helt ok :) Slippa bo på rum med hunden kändes bra. Var Ute o gick runt det fina området, o Kax han badade lite...
http://www.munkeberg.com/

Efter det drog vi ner till storasyster Annika och Micke o deras Äxxo O Rex 2 schäfrar.
Var där över natten och vi babblade och Kax fick leka av sig med Äxxo. Lite roligt är ju att Kax är nästan större än Äxxo o han är över 1 år!! Hmmm undra vart lilla monstret kommer stanna tro....? Det gick sådär första mötet, för han har blivit ett monster när det gäller andra hundar. LITE tråkigt. Undra om det är hormonerna tro?

Efter att ha sovit i husvagnen deras o ätit frukost o vovvarna fått leka igen, så begav jag mig vidare till mina hemtrakter Borås. Trandared here we come... Morsan fick väl sig en chock för jag sa att jag o lilla valpen kommer. Hon hade nog räknat med en LITEN valp. Han är liten...mot Pulis *S*
Foten skötte sig hyfsat, vi har promenerat en hel del i skogarna nere på Kransmossen, (ett stort område med träningsspår) Skönt för då kunde Kax gå lös o jjag kunde gå i min takt. Han hatar koppel fortfarande....ja jag ska ta tag i dragandet nu (kurs börjar snart igen) Vi var äveniväg på Borås enda hundbadplats 2 dagar o det tyckte han var skoj. Han älskar att bada har han kommit på :)
Från torsdag till måndag stod jag ut hos morsan :) nä det gick bra. Kanske tack vare att jag hade Kax med mg så jag kunde gå ut ett par gånger på dagarna....om man säger såhär, morsan är bra på att prata-----det var ju ett tag sen jag var ner så det är väl kanske inte så konstigt heller att hon blir glad o pratar o pratar... o dom är sjuka både hon och min "låtsaspappa" Göran. Inte så lätt på ålderns dagar, men hon är pigg morsan :) Trots allt. Hon var t.o.m ute med oss 2 ggr med sin permobil eller vad det kallas och gick. Skönt att hon tar sig ut iaf!
Måndag fm drog jag iaf vidare och vi stannade i Falköping o skövde o letade efter en fläkt att sätta bak på grinden till hunden. I Skövde fick jag ta på en. Det fungerade sådär, men det fläktade lite åt hunden där bak iaf. o det finns en isgrej man hänger på för lite Ac :) I lugnsås hittade jag en skylt för KvarnStensgruva. Vi åkte in där o tänkt en promenad o fika sitter fint nu... Blev en alldeles lagom sväng och Kax somnade nöjd i bilen sen igen.
http://www.vastsverige.com/sv/mariestad/products/48028/Qvarnstensgruvan-i-Lugnas/

Filipstad igen, kul när man känner igen folk som var kvar på campingen sen förra veckan, bla att par från tyskland med ngn labbesort som hejade glatt :) Han som äger campingen så mest förvirrad ut. -vart har jag sett henna hahaha...
Blev en lugn kväll, med lite bad o lek sen somnade vi båda 2. MEN Kax vaknade 5,17 Tack för den! Jag var duschad o klar före 7...
Ut o tog en promenad i solen, lekte på en äng. Tänkte fika på hembygdsgården bredvid, men öppnade inte förrän 10. Och Kax var uttråkad såg det ut som o ville bara in i bilen. Så vi bestämde oss för att åka vidare hemåt redan kl 10....

Åkte via Kopparberg-Ludvika hemåt o sen småvägar från Falun.Men hade jag vetat att det var grusvägar mesta vägen hade jag inte tagit den....Svärdsjö-Gruvberget-Annefors-Bollnäs. Vi stannade för en paus på ett ställe i skogen. Tror du inte jag tappade bilnycvklarna. Vilken panik!! Men så tänkte jag att jag har bara gått p vägen, plockade lite smultron o blåbär på ngt ställe. Tillslut, tack o lov hittade jag dom igen!! Snyggt att bli ståendes där mitt ute i ingenstans utan nycklar o telefonen i bilen!!

Det här blev en nätt resa på 170 mil. Hade lätt kunnat vara iväg ett tag till, men Kax ville nog hem. Han har varit jätteduktig och lugn. Han har lite hyss för sig vid hundmöten, men människor bryr han sig inte om, OM dom inte tittar på honom i bilen...vakt vovven... Annars överlag har han varit jätteduktig. Suttit fint i hissen när vi åkt i den, 6 vån hos mamma. Ätit lite dåligt, men har fått muta honom med Hill´s burkmat. Hade struntat i om det varit en vuxen hund, men han växer ordentligt nu o måste ha i sig mat. Bra väder har vi åxå haft. mellan 23-29 grader o sol hela tiden :) Underbart!!

Lite foton jag tagit från resan, tyvärr blev det inte så mkt, men men... :)
OCH det går inte att flytta dom i ordning så det blev lite utspritt.... • Comments(7)//horses.teamekstrom.se/#post84
Next »