Våra djur

Våra djur

Hästarna & hundarna

Lämna gärna en kommentar eller två när du ändå hittat hit :)
www.teamekstrom.se

finns fler bilder på djuren.

www.youtube.com/dustratracing

finns även några filmsnuttar. Klicka på "videoklipp"

Hos veterinären

KaxPosted by marie ekström Fri, October 04, 2013 18:25:18
Idag var vi i Gävle veterinärklinik jag o Kax. Han har ju haft litet trubbel med magen till och från, utan att jag har kunna komma på vad det varit. Men har har pipit och grinat efter maten, så jag har gett han små små portioner istället av maten, ändå grinade han en timme häromkvällen, stackarn! Då ringde jag Gävle o beställde tid för att se va det kan vara. Jag relaterade ju det till fodret, så han har fått käka ris kokt torsk och rå köttfärs ett par dagar nu.
Veterinären hittade inget konstigt med honom alls, så vi bestämde att jag ska testa ett lättsmält foder i 4 veckor o sen se. Blir det bättre ja då är det bara att hitta ett foder som fungerar, omman inte fortsätter med det jag fick Hill’s Prescription Diet Canine – i/d, kostar ju en del, men de tär ju spannmål i det och är han känslig mot det så väljer jag ett annat. Men vi som sagt får se....
32,5kg vägde han så han har inte gått upp ngt på sista tiden...hmm..
Så nu har vi iaf testat lunch och 2 dl mat, o inget grinande. skönt! Ska ge han 4 ggr om dan nu ett tag o sen öka på lite försiktigt...

Lite foton blandat godis kommer här åxå när jag ändå är igång.
Eller det blev allihop haha... jaja håll tillgodo. :) Klicka på dom så visas dom i större format längst ner...

  • Comments(11)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by marie Fri, November 15, 2013 08:49:54

Hej eva o luna!
Jo magen fungerar bra på Kax nu! Spannmålsfritt är vad han får o lite mush emellanåt, tycker dom är gott :-)

Sen var vi ju ivår hos veterinären för skabb, o det är ju mindre kul. Men det försvinner väl efter dom här behandlingarna dom får. Vi ska bara få tag på räven som går här nu!
Kram på er!

Posted by Eva o Luna Fri, November 15, 2013 08:27:47

När jag läser kommentarerna här, så verkar det ju gå bättre nu, men vi fortsätter hålla tummar och tassar!

Kram på er!

Posted by Eva o Luna Fri, November 15, 2013 08:27:45

När jag läser kommentarerna här, så verkar det ju gå bättre nu, men vi fortsätter hålla tummar och tassar!

Kram på er!

Posted by marie ekström Sun, October 27, 2013 15:17:54

Man ska inte ge mjölkprodukter till hundar juuuu.. dom blir laktosintoleranta när dom blir äldre eller va det heter...Pul kräks av det...Kax kanske klarar det än med testar inte. Morotspure mot dåliga magar har jag fått tips om pch kokt ris o torsk fungerar alltid. Han mår bra nu Kax, länge han får spannmålsfritt. Acana får han----
Kram

Posted by Lotta F Sun, October 27, 2013 10:21:41

Mysiga bilder på grabbarna Grus ♥
Inte kul när det inte funkar med maten, här har vi plåtmagar tack o lov. Axess kennelfoder med div matrester, äggula, olja är vad våra hundar lever på. Hoppas det fixar sig. Jag ger mina filmjölk OM dom för nån enstaka gång har ont i magen, det gillar dom.
Kram

Posted by Marie Sat, October 05, 2013 08:28:13

God morgon
jadå natten var lugn. Det blir en stund direkt efter maten bara, om han får för mkt som det verkar. Som magknip då,...Fick mat för en stund sen och han verkar känna av ngt lite, men inte alls mycket. piper lite, men det behöver inte vara det heller. inte som igår kväll, på gnydde o slickade han länge o intensivt o hade lite problem.
Nej han sa inte varför dom kan få ont på hösten, men jag ska fråga honom.

Nu somnade han ... :)

Posted by AnnaP Sat, October 05, 2013 08:20:30

Hoppas natten varit ok. Jag tror det ligger nåt i det med hösten också, sa mennen varför hundarna reagerar? /Anna

Posted by Marie Fri, October 04, 2013 21:31:31

Hej Anna :) kul du kikade in o skrev en rad. Alltid skoj :)
Ja han får mat i små små portioner, ska ge honom 4 ggr om dan om inte 5 t.o.m, vi får se hur det utvecklas. En annan äldre hund karl sa att endel hundar kan bli känsligare på hösten, ja man vet aldrig. o som du säger. dom växer så det knakar inte konstigt dom får lite skavanker under tiden! Det säger ju sig självt! Synd bara det är magen för det är lite jobbigt för dom! Vet själv hur det är med krångelmage, magkatarr o sånt!!
Välkommen åter :D

Posted by AnnaP Fri, October 04, 2013 21:25:56

Jag kikade lite här oxå.. Att det gör rejält ont i magen kan min son intyga om det är "min teori". Sonen blev utredd av en barnläkare som normalt jobbar med barncanser och det var han som förklarade varför Sonen hade så ont. Jag var rädd för mobbing(fanns inget), stress eller något allvarligt fel på magen. Ge honom lite mat men oftare, skonkost och låt honom ta det lite lugnt. Att sova ordentligt är viktigt och att bli ompysslad... Man ska alltid söka läkare, veterinär om man har ont i magen men hittar dom inget fel och det är en växande hund så tror jag att jag har rätt. Ge det lite tid så går det nog över. /Anna

Posted by Kax Fri, October 04, 2013 18:50:26

Tack Bento.
Maten är jättego´ som jag fått nu. Mums o inte ont i magen heller har jag :D
Matte hälsar med en stor kram till er båda.


Posted by Bento Fri, October 04, 2013 18:43:15

Håller tassarna för Kax <3