Våra djur

Våra djur

Hästarna & hundarna

Lämna gärna en kommentar eller två när du ändå hittat hit :)
www.teamekstrom.se

finns fler bilder på djuren.

www.youtube.com/dustratracing

finns även några filmsnuttar. Klicka på "videoklipp"

En familjemedlem till o Grattis!

KaxPosted by marie ekström Tue, December 17, 2013 10:35:32
Satt i lördags och kikade lite på blocket och såg en annons på en vit schäfer slående lik Kax. Så jag var tvingen att maila o fråga om det var en kullbror. Och jodå, jag fick svar på morgonen efter att det var det. Kul! så som jag letat efter syskonen till honom, men inte hittat!! Vi snackade lite löst här hemma om man skulle åka ner och kika på honom, för det borde vara den vi hade att välja på när vi tittade på dom...en till vovve kanske?? Hahahah....nääää joooo...eller...?
Sagt o gjort. vi tog Kax med oss o åkte till Gävle där dom bodde. Och ju mer vi pratade,..va fan en hund mer eller mindre? :-D Vi får se hur det fungerar mellan dom där två. Pulis det ger väl sig med honom.
Kom ner o vid dörren skällde kax...inte men brorsan till honom. Så jäkla konstigt det kändes. *s* Men oj så olika samtidigt! Ozzy, som han heter, var betydligt större. Vitare helt annan päls, men ändå långhårig, och Genomsnäll. Ngt mer energi i honom kanske. Överenergi just då, då matte o husse var dåliga o hade ingen chans att gå ut med honom som han kanske behöver.smiley

Vi bestämde att vi går en sväng med dom o ser hur det går. Som vanligt är ju Kax, kax...kaxig så det förslår. Hanvisade sin ästa sida inte, men efter en stund struntade han i Ozzy. Vi gick bort till en rasthage o släppte dom. Det blev jaga mest o Kax efter. Men han gjorde inte särskilt mkt mer o Ozzy sa inte ifrån heller. Mest svansen mellan benen o tyckte kax va läskig.
Vi skulle åka o handla lite så då pratade vi lite mer. Vi bestämde att vi tar honom med oss. Det fungerade ju hyfsat iaf. Trodde vi ja. Kax fick iaf inte åka bak med Ozzy, det ville jag inte riskera! Det kunde ju gå bra eller inte...
Väl hemkomna med alla mat o hans saker så tog vi ut Pulis på en promenade med småkillarna. och det var ju livat. Men det var mellan småkillarna!! Pulis han skötte sig exemplariskt!! Han är ju helt otrolig när det väl gäller med andra hundar! Som en farsa o ställer saker tillrätta o talar om för glinen hur man gör eller inte!!
Tiden hos Bengt har verkligen gjort susen!!
Han gör lekinviter med dom och ibland är det tillsägning när dom gör fel!

Men...på kvällen tog vi med Kax o Ozzy till stallet dom var lösa o lekte o sprang runt o Kax jagade stackars Ozzy bra länge o han hade sin svans mellan benen och såg mest förskräckt ut. Sen hände ngt, det blev ombytta roller! Ozzy ledsnade väl ur eller ngt och gav igen. Jagade Kax men när han stannade upp så rök dom ihop rejält, snabb som man var delade vi på dom lugnade dom en stund o sen släppte dom igen med övervakning. Gnabb gnabb...vi struntade i det och gick in. Höll dom delade en stund sen rök dom ihop igen. Då bestämde vi att dom får vara delade ett tag. Sen har vi haft det såhär. TIlls idag. Jag slängde ut Pulis i köket tog med mig en kamptrasa ut i hallen med Kax o Ozzy. Hade full övervakning på dom, sa till på skarpen när dom ens lyfter huvudet eller gjorde något dominansbeteende huvudet på den andres rygg eller försöka rida...
Tillslut tog dom kamptrasa o lekte....o lekte o lekte!!! YEEEEY!!! Äntligen. Men tänker inte lämna dom på det viset än. Fortfarande delat på dom, Dels för att Ozzy inte vet hur man tränar passivitet. Det ska gå runt runt o som en svans efter mig bara jag rör mig. Men att lägga sig nu, Det klarar han galant. La sig precis ner o drog en djup suck, skönt! Han kan slappna av!! Inget bitande i händerna inget försöka rida inte hoppande....bara cool, lillkillen!

Så...nu har vi 2 födelsedagsbarn att fira idag. 11 månader blir dom Jösses vad tiden går!!
Grattis säger vi iaf och pussar på er sötkorvar!! Här kommer lite foton, inte dom bästa då dom är stilla 1 sekund! Ni får väl se om ni ser skillnad på dom. Den minste är iaf Kax :) KLicka på dom o dom kommer upp i större längst ner....
Söta va??

Det är Kax längst upp till vänster....Det är Ozzy till höger sen, Blocket annonsen. Och sen kom dom i en jäkla oordning!!!

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Borzita-57 Sun, December 29, 2013 16:21:39

Som du vet har jag introducerat hundar i min flock ett flertal gånger. Tror jag har skrivit i min blogg om hur det gick till när Pilot kom. Det tog litet tid. Tog en vecka innan jag lät dem vara tillsammans över huvud taget. Gjorde övningar liknande hundmötesövningar med dem, inomhus. Använde B.A.T.

Jag lät dem se varandra genom barriärer och nosa försiktigt på varandra innan jag släppte ihop dem.

Det fungerade jättebra. Jag jobbar dessutom helt ensam med mina hundar.

Ge dem 2-3 veckor och testa mina "knep". Kanske det fungerar. (Ska kolla om jag skrivit i bloggen eller bara på papper, läser ju inte min egen blogg o minns inte vad jag skrivit hehe)

Jag tror absolut att det löser sig i alla fall.

Kramar till alla från oss alla igen).


Posted by marie Sun, December 29, 2013 11:19:37

Men go fortsättnig Alice! :-)
Nu har det tyvärr inte löst sig riktigt här- slåss om dom får chansen. Har gjort kemisk kastrering för att se om det kan hjälpa. Vör det inte det, får vi nog tänka om. För låta dom göra upp känns inget bra heller, för ingen verkar ge sig. Har inte lust med skador. Ger dom några veckor till sen får vi se..
Kram från mig o co.

Posted by Borzita-57 Sun, December 29, 2013 09:12:23

Hej och God fortsättning!

Du e´la ente rikti klok du haha!

Men det gillas här.

Vad kul att du fått tag i en kullbror till Kax.

Och vad roligt att det hela slutade så bra.

Kramar

från mig och min flock.